Námi to končí - Colleen Hooverová

 




Název: Námi to končí

 Autor: Colleen Hooverová

Nakladatelství: Ikar

Počet stran: 360

Hodnocení: 89%








Anotace: 

"Lily neměla jednoduché dětství, a tak se stěhuje do Bostonu, aby tam začala nový život. Její první přítel Atlas jí kdysi prozradil, že v tomhle městě "je všechno lepší". A i když se pak po něm slehla zem, ona je odhodlaná mu věřit. Zpočátku se zdá, že měl Atlas pravdu - Lily si otevírá své vysněné květinářství pro lidi, kteří nenávidí květiny, a seznamuje se s ambiciózním neurochirurgem Rylem, který si okamžitě získá její srdce. Má pocit, že už nemůže být šťastnější, dokud se neukáže, že i Ryle před něčím utíká. Před tajemstvím, které ho ničí a teď hrozí zničit i jeho vztah s Lily...Minulost se často opakuje. Co uděláte, když zjistíte, že to nejhorší, čeho jste byli svědky, se děje právě vám? "


Ah, kéž bych věděla, kde začít. V postavě Lily jsem se hned ze začátku opravdu hodně viděla, jelikož její láska ke květinám byla přesně tak velká jako ta moje. Musím říct, že kniha mě vtáhla do děje hned při prvních slovech. Neočekávala jsem od ní moc, jelikož byla "přehajpovaná" kvůli premiéře zfilmované verze (vy co to čtete později, tak ano - já film ještě neviděla :D ), ale nakonec musím říct, že jsem byla mile překvapená.

"Všichni jsme prostě lidí, co někdy dělají špatný věci."

Mám pocit, že tohle byla první knížka, kde jsem četla takhle otevřeně a detailněji o domácím násilí. Sama autorka tohle prožívala hned z počátku jejího dětství a musím říct, že ji neskutečně obdivuju. Nejsem si jistá, jestli bych takhle otevřeně někdy dokázala mluvit a dokonce na toto téma napsat knihu. 

Lily a Ryle byli hned ze začátku nějakým pomyslným ideálem a samozřejmě, že jako většina čtenářů, jsem je hned "shipovala". Jejich první setkání na střeše vysoké budovy v Bostonu, kdy Ryle kopal do všeho kolem sebe, aniž by věděl, že Lily sedí na římse hned kousek vedle...uff. 

"Je mi to tak líto, Lily. Byla to nehoda. Odpusť mi."

Zamilovala jsem si část, kdy si Lily otevírá svoje vysněné květinářství, do toho jak se setkává s bohatou a unuděnou Alyssou, která se jí doslova "vnutí" do života. Zamilovala jsem si i tu část, kdy se postupně a pomalu s Rylem přibližují a prohlubují svůj ještě neexistující vztah. K zamilovanosti ale patří i to, z čeho mi bylo smutno. Bylo mi smutno z toho, jak Ryle nezvládal výbuchy agrese a pokaždé Lily ublížil, z toho, jak se Lily přiznal, z jakého důvodu tyto stavy mívá. Ve finále mi bylo smutno a zároveň jsem měla radost z toho, když Lily porodila jejich dítě a rozhodla se Ryla opustit. 


Chtěla bych z tohoto příběhu vytáhnout to nejdůležitější a to je fakt, že domácí násilí existuje a může ho zažívat i člověk, co stojí právě vedle Vás. Buďte na sebe hodní, pečujte o druhé s láskou a pochopením. Jedním posledním a závěrečným slovem bych chtěla říct - přečtěte si to. Rozhodně si knížku přečtěte, protože si myslím, že i kdyby to nebyl Váš žánr, tak Vám něco předá.


Adorkable rating:




XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky