NEW CHAPTER | Prague edition


Ahojte! Opět po delší době jsem si říkala, že by to chtělo nějaký životní update. Strašně dlouho jsem přemýšlela jestli se k psaní ještě vůbec někdy vrátím, protože jsem byla myšlenkama na místech, které mi spíš říkali ne. Ale já se nedala a jsem ráda, že tu s Vámi můžu dneska sdílet další myšlenkové pochody. Pojďme na to! 

Kde začít. Asi minulý rok, kdy jsem si postupně začala uvědomovat, že se necítím vůbec sama sebou, můj vztah přestává fungovat a že jsem zaseknutá na jednom místě. Někdy v průběhu října jsme se s bývalým přítelem rozhodli, že bychom chtěli zkusit jít bydlet čistě spolu, protože jsme do té doby obývali můj "dětský" pokojík u mé rodiny na vesnici. Chtěli jsme vyzkoušet bydlet spolu, kde není dalších x lidí. V listopadu se nám díky kamarádovi podařilo sehnat a začít bydlet v bytě v Brně. Vlastně to ani tak Brno nebylo - Bystrc je už taková dojezdová vesnice. Co se týče vzdálenosti od centra jsme si vůbec nepomohli...nevadí. Každopádně jsem byla nadšená, že se konečně zase po delší době můžu osamostatnit a bydlet "sama". Naposledy tomu tak bylo na vysoké, jak si možná někteří památníci tohoto blogu pamatují. 

Bylo to celkem fajn. Nakupovat vybavení do bytu, fungovat za sebe, trávit čas s někým, koho máte rádi. Jenže to netrvalo dlouho. V lednu jsme se rozešli. Prostě už to zalepit nešlo. Asi to tak mělo být a my máme zůstat pouze kamarády. Každopádně vím, že to čteš, takže děkuju za ty hezký chvilky a ukázku, že dokážu být i v delším vztahu než jsou 3 měsíce :D

No a tak jsme spolu nějaký čas koexistovali v jednom bytě, občas se chtěli pozabíjet, občas se společně opít a pak jsem si začala říkat, že vlastně takhle žít nechci a nemusím. Tak jsem se rozhodla smlouvu na bytě ukončit o pár měsíců dřív a mezitím jsem si říkala, co semnou bude. Myšlenka na Prahu už ke mě došla v prosinci minulého roku, kdy mi ji nenápadně vnukli kolegové z práce. Umíte si to představit ? Člověk, co byl celoživotně zarytý v myšlence, že do Prahy bydlet v životě nepůjde a stačí tam jet jednou za čas na výlet? Tak přesně tento člověk tohle nakonec udělal. 

Tak jsem první část roku 2024 prožila v myšlenkách jestli do toho jít nebo ne. No, jelikož píšu tento článek, tak Vám asi může být jasný, že jsem to nakonec udělala. A obrovskou část na tom má člověk, co byl už dlouho předtím než jsem došla k rozhodnutí ukončit vztah, součástí mého života a dělal ho každý den lepší. Bez něj bych asi nebyla teď tam kde jsem a stále bych se utápěla v depresích a v Brně. Díky jeho pomoci mám nejen kde bydlet, ale i nového parťáka pro život. Nevěřila jsem, že bych mohla mít ještě někdy štěstí na to někoho potkat nového, natož někoho, koho jsem už nějaký ten pátek znala. 

No a tím se dostáváme vlastně až do dnešního dne, kdy sedím na sedačce v novým bytě v Praze a stále nemůžu uvěřit, jak se tohle všechno za ten půl rok stalo. Za ten stres to stálo. Sice mi na tom 2x selhalo zdraví, ale všechno se podařilo nakonec dotáhnout do konce. Úspěšně ukončená kapitola v Brně a hezký start v Praze. Co mě čeká dál ? Nemám tušení, ale jsem sakra připravená to zjistit. 

Doufám, že se máte všichni skvěle a děláte věci, co Vás naplňují.


XO ♫♀ Adorkable

Komentáře

Oblíbené příspěvky